חישוב שווי השימוש ברכב
שווי מס – מה זה?
שווי מס היא הטבה שהמעסיק נותן לעובד שהיא "שוות כסף". לדוגמא – אם עובד מרוויח 10,000 ש״ח ברוטו, יוכל המעסיק לתת לעובד, במקום העלאה של 3,000 ש"ח (כך שהוא ישתכר כ-13,000 ש"ח ברוטו), הטבה בדמות שימוש ברכב. שווי ההטבה (שימוש) הוא 3,000 ש"ח, הברוטו של העובד למס יגדל ל-13,000 ש"ח, אך בפועל המעסיק ישלם לעובד רק 10,000 ש״ח ברוטו, נוסף לעלות אחזקת הרכב.
איך מחשבים?
אחרי שנת 2009, שיטת חישוב שווי השימוש ברכב הפכה לפשוטה בהרבה: מכפילים 2.48% ממחירו של הרכב כפי שהיה חדש (לדוגמה, מודל 2024), והתוצאה היא שווי השימוש החודשי. מאחר ושווי השימוש מחושב לפי מחיר רכב חדש ולא לפי ערכו הנוכחי בשוק, נוצר מצב שבו גם רכב שמחירו בשוק נמוך, לדוגמה, 40 אלף ש"ח, יחושב לפי מחירו המקורי כרכב חדש – שיכול להיות כ-170 אלף ש"ח. הדבר מוביל לעיוות משמעותי בשווי השימוש המיוחס לרכבים ישנים.
אם בוחרים לרשום את הרכב כרכב פרטי, בעל החברה לא יוכל לנכות את ההוצאות הכרוכות בהחזקתו. הבחירה הזו מתאימה במיוחד כשמדובר ברכב עם הוצאות אחזקה נמוכות ושווי שימוש גבוה יחסית, כך שפחות משתלם להכיר בהוצאות הרכב, ועדיף שלא לזקוף שווי מס גבוה בתלוש.
יתרונות וחסרונות
היתרון המשמעותי הוא הפשטות: אין צורך לעקוב אחרי הוצאות ולהתחשב בין חשבון החברה לחשבון הפרטי. פשוט שומרים את הרכב מחוץ לתקציב החברה. עם זאת, היעדר האפשרות לנכות הוצאות הופך את הבחירה הזו לכדאית בעיקר עבור רכבים עם הוצאות מצומצמות או רכבים ישנים.