יועץ פיננסי לעסקים

בעלי עסקים רבים טובים ומוצלחים בתחומם, מרגישים תקועים ומוצאים שלא נשאר להם מספיק כסף אחרי ה-15 לחודש. אותו בעל עסק חי מתשלום מע"מ אחד לשני, ולא מצליח רגע לעצור ולהסתכל על התמונה הרחבה. אם אתם באמת רוצים מישהו מקצועי שיסתכל על העסק שלכם בצורה הוליסטית, יעזור לכם לנהל אותו טוב יותר, וייקח אתכם לשלב הבא, אתם צריכים יועץ פיננסי עסקי מקצועי.

בעלי עסקים רבים מאופיינים בגישת ״One Man Show״ – יזם שעושה הכל לבד למרות שיש לו עובדים, הוא מאוד ריכוזי, ומטפל בהמון משימות עסקיות כמו תמחור רווחיות מיסוי חוזים ועוד.

לבעלי עסקים כאלה יש לא מעט אנשי מקצוע עמם הם בקשר, אבל אף אחד מהם לא מסתכל על התמונה המלאה: רואה החשבון עסוק בעיקר בדיווח שוטף, ואילו סוכן הביטוח עסוק בעיקר במוצרי ביטוח, ואולי לכל היותר ימליץ להם לאן להפקיד כספי חסכונות.

ייעוץ פיננסי הוליסטי לעסק שלך

שמי אמיר אלמדו ואני יועץ פיננסי עסקי. אני מסייע לעסקים בגיוס הון, שיפור רווחיות, תכנון מס וגיבוש אסטרטגיה עסקית. אני בעל ניסיון רב בעבודה עם עסקים עצמאיים, וכן אני עוסק בפיננסים שנים רבות. משום כך, יש באמתחתי כלים רבים שיכולים לעשות שינוי גדול לבעלי עסקים.

איך נראה תהליך של ייעוץ פיננסי לעסקים?

יש לא מעט יועצים עסקיים בשוק, כאשר כל אחד מתמחה בהיבטים שונים של העסק: חלק מתמחים בהגדלת מכירות באמצעות שיטות אגרסיביות, וחלק מתמחים בייעוץ שיווקי.

הייעוץ העסקי הפיננסי שלי מתמקד קודם כל ביזם בעל העסק, הבנה של סיפור חייו, זיהוי החוזקות שלו, הניסיון שלו והכרות לעומק. נושאים טכניים יותר, כמו תזרים מזומנים, תכנון יעדים פיננסיים, מינוף נכסים והתייעלות – הם כמובן חשובים מאוד, אך נטפל בהם ביחד בהמשך, אחרי שנבין את הבסיס.

שלב 1 – היכרות עם העסק:

בתחילת התהליך אני מגיע לעסק, מתרשם באופן בלתי אמצעי, ומבקש רשימה של דוחות פיננסים, אשר יעזרו לי להבין יותר לעומק את המספרים של העסק.

שלב 2 – ניתוח ואיסוף מידע:

אני עובר על המסמכים ומנתח את הדוחות. כמו כן, אני מסייע לבעל העסק לאסוף את המסמכים הדרושים (ביטוח לאומי, בנקים, רואה חשבון, מס הכנסה ועוד), וכן שואל אותו שאלות רלוונטיות לייעוץ. לאחר הניתוח, קובעים פגישת המשך.

שלב 3 – מטרות ויעדים:

לאחר מעבר על המספרים והיכרות עם העסק, וכשאנו מבינים מה המטרה המרכזית, אנו מגבשי אבני דרך, שיעזרו לנו לקדם את המטרות שלנו. למעשה אנו קובעים תוכנית עסקית קצרה: תוכנית עסקית לא חייבת להיות מושלמת אלא רק להתחיל תהליך השתפרות, כאשר תוך כדי שלב הביצוע נעשה התאמות נדרשות; חשוב שבעל העסק יקח חלק בתוכנית ויהיה מחויב לתהליך.

שלב 4 – פגישות מעקב:

אנו עוברים על היעדים, ובודקים האם השינויים אכן בוצעו, והאם אכן הביאו אותנו לשיפור הפרמטרים העסקיים שקבענו. המעקב חשוב לא רק לשם הדיוק של התוכנית, אלא משום שהוא מכניס אותנו למוטיבציה של שיפור וקידום העסק שלנו בצורה אסטרטגית.

למי זה מתאים?

לכל בעל עסק קטן או בינוני, שמרגיש שהעסק שלו לא מתקדם בכיוון הנכון, ורוצה לבדוק באופן מקצועי היכן ניתן לשפר רווחיות, להקטין את תשלומי המס, ביטוח לאומי, או עמלות מיותרות. עסקים שטובעים בשוטף ומחפשים מישהו שיסתכל מבחוץ ויתן להם דחיפה קלה.

למה לבחור בי לייעוץ פיננסי לעסק שלכם?

ניסיון אישי – בתור אחד שהקים את העסק הראשון שלו בשנת 2007 כשנה לאחר סיום הצבא, אני מכיר מקרוב את הבעיות של העסקים הקטנים (הבעיות לרוב זהות) ומלווה עסקים קטנים למעלה מ-10 שנים, חלק גדול מזה בהתנדבות.

אמינות – אני שם דגש קודם כל על האדם שעומד מולי, הפחדים, החששות וכמובן היתרונות, ואחר כך מתעמק בצד המקצועי והפיננסי. אני נוהג להתנדב בעמותות שונות, כמו עמותת חיל האוויר ו״יוזמות עתיד״, כאשר המניע העיקרי בעבודתי היא העזרה לזולת ומאבק באי צדק.

מקצועיות – עבדתי שנים במשרדי רואי חשבון, חברת ביטוח וסוכנות ביטוח. יש לי ידע רב בפיננסים, ניהול תזרים, חשבונאות, מיסוי וביטוח, אני מכיר היטב את המערכת הבנקאית, והידע הזה נותן לי כלים רבים, אותם אני מביא אל תהליך הייעוץ לטובת הלקוחות.

שאלות ותשובות נפוצות

  • ישנן שלוש צורות התאגדות קלאסיות רלוונטיות למרבית העסקים: עוסק פטור, עוסק מורשה וחברה בע"מ.

    עוסק פטור מתאים לעסקים עם מחזור עסקי של עד 120,000 שקלים בשנה (נכון לשנת 2024). היתרון בעוסק פטור הוא שלא צריך להגיש דוחות למע"מ. עם זאת, בעל עסק המסתמך על עסק של "עוסק פטור", למעשה שם לעצמו תקרה נמוכה (שבמדינת ישראל, אי אפשר להתקיים ממנה בנוחות).

    לכן, אפשר לטעון שבמרבית המקרים עדיף עוסק מורשה או חברה בע"מ. עם זאת, לפעמים מדובר באדם שהוא גם שכיר וגם עצמאי, והתשובה מורכבת יותר, ומכל מקום, כל מקרה לגופו.

  • חברה בע"מ היא ישות משפטית ומיסויית נפרדת מבעל העסק. המעבר לחברה בע"מ דורש בחינה של מספר פרמטרים בעסק כמו רווחיות, מספר נקודות זיכוי, סכום הנטו שבעל העסק זקוק מבחינה חודשית ועוד.

    אין כלל אצבע "מאיזה מחזור נכון לעבור לחברה בע"מ" (במצבים מסוימים, אפילו במחזורים קטנים מאוד, משתלם ועדיף להתאגד כחברה בע"מ).

    מתי נעדיף חברה בע״מ ומתי עוסק מורשה?

    ההבדל בין השניים, הוא שחברה בע"מ מאפשר מחד אישיות משפטיות נפרדת (וכך מעניקה הגנה מפני תביעות וכדומה), אולם חברה בע"מ כרוכה בעלויות רבות (דיווחים לרשם החברות, הנהלת חשבונות כפולה וכדומה). לרוב נעדיף חברה בע"מ כאשר יש רווחיות גדולה (לאו דווקא מחזורים גבוהים), שהרי אז אפשר להשאיר את הכסף בחברה (ולא לעבור מיסוי דו-שלבי כמשיכת דיבידנד), ולהשתמש בו להשקעה בעסק וכדומה. אולם הדבר מאוד תלוי בסוג העסק, בהקלות מס אפשריות שיש לנישום, נקודות זיכוי ועוד לא מעט פרמטרים.

    לכן, כדי לענות על השאלה של צורת ההתאגדות המתאימה, יש להכיר את העסק ולנתח אותו בצורה אינדיבידואלית.

  • במצב כזה, נעבור על דוח הרווח וההפסד ממנו ניתן ללמוד רבות. בדוח נבדוק אם ישנם "חורים" בדרך שמהם נוזל הכסף.

    אותם חורים יכולים להיות: עלויות גבוהות במיוחד, מיסוי גבוה, חוסר תשומת לב לעלות המכר, תמחור לא נכון ועוד. הרבה פעמים מדובר בעסק עם מחזור גבוה ואפילו מנופח שאין כל הצדקה למחזור זה.

    אנחנו נבחן ביחד האם יש מוצרים או שירותים שהם פחות רווחיים, או סוגי לקוחות שהם פחות רווחיים. לעתים, מדובר בשילוב של מספר גורמים, וחשוב לזהות את כולם.

  • קודם כל, בייעוץ פיננסי לעסקים אין קסמים. חשוב לזכור שהאחריות לתהליך היא על שני הצדדים, אני יכול לתת רעיונות ולדחוף אתכם קדימה, אבל לא להחליף אתכם בעסק או לבצע פעולות שוטפות.

    הנושא של "תוצאות" משתנה מעסק לעסק. חלק מהעסקים ירגישו שיפור כבר מהפגישה השנייה. יש תובנות שנגלה במהרה, ויש תוצאות שנראה רק בטווח הארוך. לפעמים נעבור על הנתונים, ונראה שאין כדאיות ממשית להמשיך את הפעלת העסק, זאת גם למשל תוצאה מצויינת.

עודכן בתאריך: 23 בספטמבר 2024

דילוג לתוכן