אם אתם שכירים, תשלומי מס הכנסה מתבצעים באופן חודשי בתלוש השכר שלכם. אבל מה קורה במקרים ובהם לא עבדתם במשך מספר של חודשים בשנה, בין אם פוטרתם, התחלתם לעבוד בעבודה במשכורת נמוכה יותר או יצאתם לחל"ת?
במצב כזה עשוי להיווצר מצב שבו המיסים כבר שולמו בסכום גבוה מזה שהייתם צריכים לשלם בפועל, עקב השינוי בסטטוס התעסוקתי שלכם, ומאחר וההתחשבנות הסופית היא בראייה שנתית.
איך מגישים בקשה להחזר מס בעקבות פיטורין?
כאמור, החישוב הסופי מתבצע בסוף השנה ולאחר שכבר קיימים ברשותנו כל נתוני הנישום הרלוונטיים לשנת המס. את החזר המס, ניתן לקבל במסגרת הגשת דוח שנתי למס הכנסה.
הטופס המיועד להחזר מס לשכירים הוא טופס 135 (דו"ח שנתי מקוצר), אליו מצרפים גם טופס 106 (בו מפורטות כל המשכורות החודשיות שקיבלתם מהמעסיק) ואישורים נוספים המעידים על הכנסות הנישום – לדוגמה אישור על קבלת דמי אבטלה, דמי לידה, דמי פגיעה או מילואים מהמוסד לביטוח לאומי, אישור משיכה של כספי תגמולים ופיצויים מהקופות, טופס 867 מהבנק על פעילות בשוק ההון ועוד.
מלבד זאת יש לצרף את כל האישורים שמעניקים לכם הפחתה נוספת בגובה המס אותו תשלמו (למשל, אם אתם עולים חדשים או היה שינוי גם בסטטוס המשפחתי שלכם). קבלות על תרומות, אישור ועדת אפיון המעידה שהילד/ה זכאי/ת לחינוך מיוחד, אישורי הפקדה לביטוחים פרטיים ו/או קופות גמל וקרנות פנסיה.
אם אתם גם עצמאים וגם שכירים, את החזרי המס תבצעו בעת מילוי הדו"ח השנתי (טופס 1301).