על הכנסות של אזרח במדינת ישראל מוטל מס, בהתאם לנתוניו האישיים. המס מוטל למשל על הכנסות משכר עבודה, רווחים מעסקאות ומהכנסות מנכסים כמו מכירת דירה או קבלת תשלומי שכר דירה. לעובדים שכירים, המעסיק מפריש באופן אוטומטי מתלוש המשכורת החודשי את תשלומי מס ההכנסה.
מהם החזרי מס?
למרות התפיסה הרווחת הקיימת בציבור, חישוב אחוז ההפרשה הנדרש מהאדם נעשה באופן שנתי ולא חודשי. לפיכך, שינויים אישיים החלים אצל העובד במהלך השנה, כמו ירידה בשכר, פיטורים, לידת ילד ועוד, משפיעים גם בדיעבד על ההפרשות שבוצעו. לעיתים המעסיק אינו מודע להטבות מס מסוימות המגיעות לעובד, ולמעשה העובד משלם סכומים גבוהים יותר למס הכנסה מאשר הוא אמור.
כמו כן, לעיתים האדם לא הגיש בתחילת שנת המס, המתחילה בראשון בינואר, טפסים לבקשת הקלה במס אלא רק בהמשך השנה, או שהעובד מועסק ביותר ממקום עבודה אחד ואיננו עורך תיאום מס כנדרש. נסיבות אלו גם תורמות ליצירת הפער ותשלום מס עודף.
כספים אלו, ששולמו ללא סיבה, אינם "נעלמים" וניתן לקבלם בחזרה – החזר מס. יש להגיש טופס בקשה עם כלל הטפסים הרלוונטיים הנדרשים, המפורטים בבהירות באתר מס הכנסה, עד 6 שנים לאחר סיום שנת המס עליה מבקשים החזר. הכסף המוחזר יועבר לחשבון הבנק של המבקש בתוספת הפרשי הצמדה וריבית של 4% לשנה.