שילוב רצף פיצויים ורצף קצבה
כאמור, בעת פרישתו של העובד ממקום העבודה עומדות בפניו מספר אפשרויות מיסוי: מסלול רצף קצבה, ומסלול רצף פיצויים.
לכל אחת מהאפשרויות יתרונות וחסרונות, ואין מניעה לשלב בין הרצפים. לעיתים לעובד נצברו כספי פיצויים בקופות גמל או פוליסת ביטוח הונית, אשר מקורם בהפקדות לפני שנת 2008. פיצויים אלו מוגדרים כפיצויים הוניים אשר מסומנים בטופס 161 בקוד 4 ועליהם לא ניתן לבצע רצף קצבה, לכן במקרה זה שילוב בין הרצפים עשוי להיות הבחירה הנכונה עבור העובד.
גם במקרים שהעובד מקבל פיצויים מוגדלים ממעסיקו בעת פרישתו ומעוניין משיקולי כדאיות לבצע דחייה של התחשבנות במס למועד מאוחר יותר, מסלול השילוב בין הרצפים עשוי להוות פתרון יעיל.
חרטה מרצף פיצויים
ניתן לבצע חרטה מרצף פיצויים עד שנתיים מיום פרישתו של העובד. לצורך כך יש למלא טופס 161ג ולהגיש למס הכנסה. חרטה משמעותה התחשבנות על כספי הפיצויים כדלקמן:
- לצורך חישוב החלק הפטור והחייב של מענק הפרישה, יש להצמיד למדד את משכורתו של העובד ערב הפרישה עד ליום החזרה מרצף הפיצויים.
- מענק הפרישה כולל את הרווחים שנצברו עד ליום החזרה מרצף הפיצויים.
- תקרת הפטור הרלוונטית הינה התקרה ביום החזרה מרצף הפיצויים.
פריסה של החלק החייב לאחר חזרה מרצף פיצויים
בגין החלק החייב בעקבות החרטה מרצף הפיצויים ניתן לבצע פריסה לשנים קודמות. הפריסה תתבצע לאחור לשנות העבודה שבהן נצברו הסכומים, אך לא יותר משש שנים המסתיימות בשנה בה ביצע את החרטה מרצף הפיצויים וקיבל את המענק.
אפשרות נוספת היא פריסת פיצויים קדימה – לשנים הבאות. מועד החזרה מהרצף יחשב מועד הפרישה מהמעסיק אשר לגביו ביקש את רצף הפיצויים, הפריסה לשנים הבאות תהיה בהתאם למספר שנות הפריסה להן זכאי העובד.
הערה חשובה: חרטה מרצף פיצויים לאחר שנתיים מיום הפרישה משמעותה חיוב מס על כל כספי הפיצויים – לכן מומלץ שלא לבצע חרטה לאחר שנתיים.
תכנון פרישה מדויק ומותאם אישית למצבכם
כפי שהראינו בדוגמאות, ההחלטה על בחירה ברצף פיצויים מבוססת על מכלול של שקלולים שחשוב להבין היטב, בהתאם למצב הייחודי שלכם. לכן, מומלץ לגבש החלטה רק לאחר תכנון פרישה מדויק עמנו – נבצע בחינה מדוקדקת של המקרה שלכם ונספק המלצות ברורות ופשוטות שיעזרו לכם לנהל את השינוי הגדול הזה בחוכמה.
תכנון פרישה עם כספית – לחצו כאן >>