בניית אסטרטגיה עסקית

פתיחת עסק חדש היא נקודת ציון חשובה ומשמעותית, ואחת הדרכים להכניס יציבות לתהליך היא פיתוח אסטרטגיה עסקית – שתעזור להבין בצורה מעמיקה יותר מהן המטרות ומהם המכשולים הצפויים – ואיך לקפץ מעליהם כמו גדולים. תהליך כזה יכול וצריך להתבצע לא רק בהקמת העסק, אלא בכל שלב שבו רוצים לשפר ולדייק את ההתנהלות העסקית. כך תעשו את זה נכון – שלב אחר שלב.

מה זו אסטרטגיה עסקית ומתי חשוב לגבש אותה?

לפני שמתחילים לגבש תוכנית אסטרטגית לעסק, כדאי להתעכב קצת על הפרטים היבשים. המטרה המרכזית של התוכנית היא לעזור למצב את העסק בתחומו ולהפוך את כל הרעיונות והחלומות המופשטים שלכם – לברורים, בהירים וחשוב מכל – רווחיים.

אם לדוגמה יש לכם תשוקה לאמנות ואתם רוצים לפתוח סטודיו שמציע גם סדנאות יצירה – כדאי להבין למה אתם רוצים לעשות זאת, איך, כמה, מי כבר עושה את זה היום ולמי תרצו להציע את השירותים שלכם. כל הגורמים האלו ישפיעו על גיבוש ההצעה הייחודית שלכם ויאפשרו לכם לבלוט בתוך שוק תחרותי או בנישה קטנה משלכם.

בוחרים חכם. יועצים מומחים לעסקים עם תו איכות

בדיקות רקע מעמיקות

כל המומחים באתר
בעלי השכלה והסמכה
על פי התנאים שהגדרנו

נסיון מוצלח מוכח

לכל המומחים נסיון
מעשי רלוונטי והמלצות
שאימתנו אישית

ראיון אישי

עם כל המומחים
קיימנו ראיון מקיף
והתרשמנו לטובה

בקרה שוטפת של חוות דעת

ענת שלנו לא מפסיקה
לתשאל לקוחות ולוודא.
(גם איתכם היא תדבר)

אמיר אלמדו

יועץ פיננסי ומנטור לעסקים
יועץ פיננסי עם מעל 8 שנות ניסיון בליווי של למעלה מ-80 עסקים קטנים ובינוניים. מתמחה בבחינת השוק והקהל, הערכת כישורי היזם, בחירת המבנה העסקי הנכון, בניית תחזיות רווח והפסד, תמחור, מיסוי וגיוס הון.

דוד בן עזרא

יועץ פיננסי, כלכלן, מומחה בקבלת החלטות פיננסיות
מנכ”ל ובעלים של חברת DBE יועצים פיננסים, כלכלן, מנהל כספים, יועץ עסקי, מומחה בגיוסי אשראי, קבלת החלטות פיננסיות ויעוץ השקעות. מלווה עסקים בפיתוח ומיקסום עסקי.
יואל קופלנד
יועץ לכלכלת המשפחה ולעסקים
יועץ פיננסי בעל ותק של מעל 15 שנה וניסיון רב בסיוע למאות משפחות ועסקים בתחום הפיננסי ובהתנהלות כלכלית נכונה. מחבר הספר 'פלוס' בהוצאת ספרי ניב.
אופירה קוזניץ ייעוץ אונליין
רו״ח ויועצת פיננסית
רואת חשבון מוסמכת. עוסקת בתחום שנים רבות. מתמחה בליווי לעסקים, שרותי ביקורת, הנהלת חשבונות ושכר, ייעוץ לפורשים לפנסיה.
נתי אהרונוביץ ייעוץ פיננסי אונליין
נינג׳ה פיננסית
כלכלן מנוסה ומשופשף, מנהל קבוצת "נינג'ה פיננסית" ומלווה משפחות, יזמים ובעלי עסקים - כל מי שרוצים לשפר את ההתנהלות הכלכלית ולהבין איך להפיק את המקסימום מהכסף שלהם.

איך אסטרטגיה עסקית תורמת להצלחה שלכם?

כשחושבים לפתוח עסק, רוב תשומת הלב מופנית כמובן לגיבוש המוצרים או השירותים שאנחנו רוצים להציע. האסטרטגיה העסקית עוזרת להרחיב את שדה הראייה ולהבין איך להפוך את הרעיון שלכם לרווחי, כיצד להגיע לקהל המדויק ביותר שימצא תועלת בהצעה שלכם ומהן הדרכים שבהן תוכלו למקסם את הרווחים.

אסטרטגיה עסקית מועילה מאוד גם למאמצים לגיוס משקיעים. ככל שהיא תהיה מפורטת יותר, תתבסס על נתונים איכותיים ותתייחס גם להיבטים כלכליים כמו תקציבי פרסום, גיוס עובדים והוצאות מול רווחים בשלבים השונים – כך יגבר הביטחון שלכם ושל השותפים או המשקיעים הפוטנציאליים שלכם בהצלחת המיזם.

איך בונים אסטרטגיה עסקית? 4 שלבים חשובים

פיתוח אסטרגיה עסקיתבמצב אידיאלי, אסטרטגיה עסקית תגובש לאחר בדיקת היתכנות עסקית, אשר מספקת קריאת כיוון ראשונית כדי להבין אם בכלל כדאי לפתוח את העסק ובאילו תנאים. לאחר שמבצעים בדיקה כזאת, קל הרבה יותר לגבש אסטרטגיה עסקית מועילה.

בתהליך הזה, כדאי כמובן להיעזר ביועץ מומחה, שמכיר את התחום ויידע כיצד לבצע את הבדיקות השונות על הצד הטוב ביותר, להפיק מהן תובנות מועילות ולתת לכם עצות שיעזרו לתכנן בצורה נכונה יותר את עתיד העסק. במקביל, חשוב שגם אתם כמנהלים תכירו את השלבים שמומלץ לכלול באסטרטגיה שלכם:

1. מגדירים את חזון העסק והערכים המרכזיים שלו

חזון הוא דבר שקל להתעלם ממנו, אך מומחים מדגישים כי זהו אחד הגורמים החשובים ביותר שמשפיעים על ההצלחה או הכישלון. כשאנחנו יודעים שאנחנו פועלים מתוך מטרה ברורה, שבאמת חשובה לנו, זה עוזר לצלוח תקופות קשות, להתמודד עם אתגרים וגם להגדיר בצורה נכונה ומדויקת יותר את המטרות שבאמת ישרתו את החזון הזה.

אם לדוגמה אתם חולמים להקים מאפייה שתכין מאפים ומאכלים מסורתיים שסבתא שלכם הייתה מכינה בילדותכם, המטרה המרכזית תהיה כמובן להרוויח טוב מהעבודה הקשה, אך החזון המרכזי כנראה יהיה שימור המורשת המשפחתית. מתוך כך, תוכלו להגדיר גם ערכים מרכזיים שילוו את העשייה, כמו אווירה ביתית, אירוח מצוין ומוצרים בעבודת יד. כך ניתן לגבש גם את הרוח האותנטית הייחודית של העסק שלכם.

2. מבצעים סקירת שוק מקיפה

סקירת שוק היא מרכיב חשוב גם בבדיקת היתכנות עסקית וגם בגיבוש האסטרטגיה העסקית. סקירה כזאת מנתחת את קהל היעד שרוצים לכוון אליו, המתחרים הישירים והעקיפים ובעיקר הערך הייחודי של ההצעה שלכם לקהל.

אם אתם פועלים בסביבה תחרותית מאוד – חשוב להבין מה תוכלו להציע, שעוד לא קיים בשוק. בהקשר הזה, רבים יעידו לדוגמה שהם מציעים שירות אישי ומצוין – אבל זאת בדיוק הבעיה – שרבים מאמינים שהם מציעים זאת, ולכן זה לא יתרון שאפשר להתבסס עליו. נסו להבין איך תוכלו לגבש הצעת ערך שאפשר להסביר לעצמכם ולאחרים במשפט אחד – ולשכנע באמת.

3. קובעים את המודל העסקי

זהו השלב שבו מבינים איך מתרגמים את הערך הייחודי של המוצרים והשירותים שלכם לרווחים. יכול מאוד להיות שבהתחלה הרווחים לא יהיו גבוהים ובדיוק בגלל זה נדרשת תוכנית ארוכת טווח שתעזור להשיג מקורות מימון לעסק, להפוך את ההצעה לרווחית ככל שניתן וגם לתכנן את מהלכי השיווק והפרסום.

בשלב הזה, מנתחים את מבנה העסק, העובדים, התשלומים לספקים וכל היבט כלכלי אחר שעשוי להשפיע על הרווחיות.

4. מגדירים מטרות לכל שלבי העבודה

בעלי עסקים, בעיקר בימיהם הראשונים, נוטים לפעול מתוך אינטואיציה, אך מחקרים מראים כי הגדרה נכונה של מטרות עוזרת לנהל את העסק בצורה מסודרת יותר ובכך לשפר את סיכויי ההצלחה. השאיפה היא שהמטרות יהיו כאלו שיעזרו להפוך את העסק לרווחי כמה שיותר מהר, אך שגם ישרתו את חזון העסק והערכים שמובילים אותו.

בשלב הזה, כדאי להבין מה תרצו להשיג בשנה הקרובה – ואז לפרק את המטרה הזאת למטרות חודשיות. את המטרה של החודש הראשון מומלץ לחלק למטרות שבועיות וגם להגדיר מטרה אחת קטנה שתרצו להשיג בכל יום בשבוע שלפניכם.

במצב אידיאלי, אסטרטגיה עסקית תגובש לאחר בדיקת היתכנות עסקית. בתהליך הזה כדאי כמובן להיעזר ביועץ מומחה, שמכיר את התחום ויידע להפיק מכל הבדיקות תובנות ועצות מועילות, שיעזרו לתכנן בצורה נכונה יותר את עתיד העסק.

איך יודעים אם האסטרטגיה העסקית באמת מועילה?

מי שמתמחים בבניית אסטרטגיה עסקית נוטים למדוד אותה ואת סיכויי ההצלחה של העסק על פי שני קריטריונים מרכזיים:

החזר השקעה (ROI – Return on Investment) – עד כמה האסטרטגיה העסקית ומסקנותיה יכולות להאיץ את הפיכת העסק לרווחי.

מוכנות לשלם (WTP – Willing To Pay) – השאיפה בתוכנית העסקית היא להבין בצורה מעמיקה ומבוססת ככל שניתן עד כמה הלקוחות יהיו מוכנים לשלם על המוצרים או השירותים שלכם.

כמו בכל דבר בחיים, איכותה של האסטרטגיה העסקית והתרומה שלה להצלחה תושפע גם מהגורמים המקצועיים שילוו אתכם בתהליך. בשלב הקריטי הזה בחיי העסק, כדאי לוודא שאתם מבצעים את כל הבדיקות הרלוונטיות בעזרת מומחה שיעשה את המקסימום כדי לספק ביטחון ובהירות לכל החלטה שתקבלו עכשיו ובעתיד.

לרשימת כל המומחים לייעוץ פיננסי לעסקים ופתיחת עסק, לחצו כאן >

עודכן בתאריך: 17 בדצמבר 2024

דילוג לתוכן