במדריך הזה נלמד איך לשלם פחות ולהגדיל את הרווח הנקי, תוך התמקדות בשלושת ההיבטים החשובים ביותר של ניהול פיננסי:
1. הכנסות: כמה אתם באמת מכניסים ואיך לנתב את הכסף שלכם?
לכאורה, חישוב ההכנסות בעסק הוא נתון שקל מאוד לעבוד איתו. בפועל, בעלי עסקים רבים לא יודעים בדיוק כמה הם מכניסים ומשלמים לרשויות – וזה נושא שחשוב לבחון באופן קבוע כדי להבין כיצד לבצע תכנון מס ולמקסם רווחים.
לדוגמה, אם יש לכם עסק מורשה, תוכלו לפתוח חברה בע"מ בנוסף לעסק כדי לסווג את ההכנסות בצורה שתפחית את תשלום המיסים. במחזורי הכנסות גדולים, ניתן גם לשקול לווסת חלק מהכסף לחברה בחו"ל, או אפילו לפתוח חברת החזקות שתנהל את הישויות האחרות שלכם.
באופן כללי, אם יש לכם עסק או חברה שנחשבים רווחיים מאוד בשלב הזה, כדאי לשאוף שהכנסות שגבוהות מ-20 אלף נטו בחודש ייצברו בחברה. כך ניתן לצמצם משמעותית את תשלום המיסים וגם לנהל את כל הפעילות העסקית מתוך החברה בקלות.
מראיונות שקיימתי עם עשרות רואי חשבון ובעלי עסקים, הבנתי שמהלכים כאלו, ועוד רבים אחרים, יכולים להוביל להגדלה משמעותית של הרווח הנקי. חלק מרואי החשבון מאמינים כי צבירת רווחים בחברה אינה מספקת חיסכון, אלא דחייה של תשלום המיסים, אך במקרים רבים, בעיקר בחברות רווחיות מאוד, הרווחים האלו יכולים לעבור בירושה לילדים ואף לנכדים – דבר שבעיני, באופן אישי, הופך את דחיית המס לפחות משמעותית.
כך תכנון מס נכון ומדויק יכול לחסוך לכם עד עשרות אלפי שקלים בשנה >>