לא רוצים להיות "על זה" כל הזמן? הנה עוד כמה שיטות (ואחת שלא מתאימה לכל אחד)
שיטה ראשונה – אפליקציות
באו אנשים, השקיעו הון עתק במתכנתים, משרדים יפים, נלחמו סייבר סייבר עם הבנקים, ובסוף הם רוצים מכם כמה שקלים לחודש כדי להגיד לכם *הכל*. אפליקציה זה אומר שאתם יכולים להתקין, ותוך כמה שעות (דקות? שניות?) לדעת כמה אתם מוציאים וגם לפעמים – על מה אתם מוציאים. אם זה חשוב לכם.
שיטה שניה – בנקים
בחלק מהבנקים ניסו לעשות כל מיני תרגילים כדי שתוכלו לדעת בגרף יפה כמה אתם מוציאים. אני מעולם לא נתקלתי במישהו שהצליח להבין מזה משהו.
שיטה שלישית – קירוב חשבונות בנק באקסל (״שיטת נתי״)
ככה אני עושה ללקוחות. כמו שהסברתי בתחילת המאמר, אפשר לעשות את זה בסוף כל חודש.
שיטה רביעית – פנקס
פעם הייתי חייל, ונכנסתי למינוס. הגבתי לזה ממש לא טוב נפשית, קניתי פנקס ועיפרון והתחלתי לרשום באובססיביות כל הוצאה שעשיתי. יצאתי מהמינוס די מהר, ועד היום אני זוכר את זה בתור חוויה טראומטית. לא ממליץ.
שיטת בונוס שלא מתאימה לכל אחד – הגדלת הכנסות
יש סוג מסוים של אנשים שמעולים בלעשות כסף אבל גרועים בלעקוב אחריו. בדרך כלל, אלו אנשים שבטבע שלהם הם סוחרים מיומנים. הם אומרים שהם לא יודעים כמה הם מוציאים בכל חודש, אבל בתכל'ס מסוגלים פחות או יותר להעריך כמה כסף הם צריכים בכל רגע נתון.
אנשים כאלו צריכים להתמקד במה שהם עושים הכי טוב. אם הם יודעים שהם מכניסים פי כמה וכמה יותר ממה שהם מוציאים – אז עדיף להם להשקיע אנרגיות בלהגדיל הכנסות במקום בלתעד הוצאות.
אבל כמובן שלא כולנו התברכנו ביכולת המופלאה למצוא כל הזמן דרכים להגדיל עוד ועוד את ההכנסות. אז רובנו עדיין נצטרך לעקוב אחרי הכסף שיוצא מהחשבון בכל חודש, בטח אם אנחנו מתמודדים עם חובות או מתנדנדים על הגבול בין מינוס לפלוס.
לא בטוחים שאתם מבינים איך לעשות את זה בעצמכם? אל תתביישו להיעזר באפליקציות, מדריכים ויועצים מוסמכים שיכולים ללוות אתכם יד ביד עד שתבינו איך לנהל את הכסף שלכם בצורה חכמה יותר. ואם קראתם עד כאן ויש לכם עוד שאלות או דברים שתרצו ללמוד, בואו נדבר על זה בייעוץ אחד על אחד ונתפור את החליפה הפיננסית שתשב עליכם בול – בלי ללחוץ במקומות הלא נכונים.